Cerca en el blog

14 de gener de 2016

Temps de reflexió


Cartell dissenyat per Xavier Grabulosa
Les eleccions del passat 27 de setembre configuraren una inequívoca majoria independentista al Parlament de Catalunya. En les properes hores el mandat popular es veurà reflectit en la formació d'un govern de transició un dels principals objectius del qual serà implementar una exhaustiva agenda constituent. El final del trajecte haurà de ser la convocatòria d'un referèndum de ratificació de la nova constitució que, en cas de ser aprovada per la majoria dels ciutadans catalans, culminarà de facto la construcció d'un estat independent. Els moments polítics no poden ser, doncs, més transcendents. Aquests darrers tres mesos, d'extenses i tortuoses negociacions per fer possible la investidura del president de la Generalitat, han obligat tothom a estar pendent, minut a minut, del desenvolupament immediat dels esdeveniments, impedint una mirada de més llarg abast.

A Sobirania i Justícia pensem arribat el moment de sostreure'ns del trepidant ritme del dia a dia polític i asseure'ns per reflexionar, amb serenor i a fons. El dinar Àgora "Com hem arribat fins aquí?”, que celebrarem demà divendres, 15 de gener, té per objecte trobar les claus interpretatives i, sobretot, extreure les lliçons del darrer episodi polític viscut a Catalunya. També intentarem prefigurar, tant com sigui possible, els escenaris que haurà d'encarar el país en aquesta nova etapa i quin paper haurà de jugar la societat civil organitzada. Els ponents, Salvador Cardús, professor de Sociologia a la UAB; Joan Ridao, professor de Dret Constitucional a la UB; Jordi Sànchez, president de l'ANC; i Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, faran una presentació inicial per posar les principals idees sobre la taula. Tot seguit, obrirem el torn de paraula i encetarem el col·loqui. L'esdeveniment compta amb l'adhesió de l'assemblea territorial del Barcelonès de l'ANC i l'assistència de l'eurodiputat Ramon Tremosa.
El debat sobre la creació d'un Estat independent - The debate on building an independent State

El debat sobre la creació d'un Estat independent - The debate on building an independent State
Prem sobre la imatge per veure totes les entrades de les quatre edicions - Click on the image to see all the entries of the four editions

Subscriu-te per rebre les novetats