Cerca en el blog

16 d’abril de 2014

Carta a la vicepresidenta de la Comissió Europea Viviane Reding
R. Sabata, Ll. Bonet, I.H. Martí, F. Tarradellas, M. Strubell i À. Folch
Divendres, 11 d'abril, al migdia cinc representants dels signants de La Declaració de La Pedrera lliuràrem a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona la carta adreçada a la vicepresidenta i comissària de Justícia, Drets Humans i Ciutadania Viviane Reding, rubricada per tots nosaltres. La Declaració de La Pedrera fou redactada i donada a conèixer uns dies després del 45è Debat Ciutadà protagonitzat per la vicepresidenta a Barcelona el passat 23 de febrer. La iniciativa fou promoguda per dinou assistents disconformes amb la fredor i distància amb què la institució europea observa el procés sobiranista que està tenint lloc a Catalunya. Malgrat la insistència d'una part important del públic la Sra. Reding evità contestar les preguntes formulades en relació al Dret a Decidir i la negativa del govern espanyol a autoritzar un referèndum sobre el futur polític col·lectiu dels catalans. Però, el que més alarmà als impulsors de La Declaració de La Pedrera fou el rude estirabot del secretari d'estat espanyol per a la Unió Europea, Íñigo Méndez de Vigo, quan, dempeus i de cara al públic, en un to displicent etzibà un seguit d'exabruptes, i fins i tot un terme desqualificador, als assistents.

El text posa de manifest la profunda voluntat europeista dels catalans i demana que les institucions de la Unió vetllin pel respecte al si de l'Estat espanyol dels mateixos valors democràtics que han fet possible el projecte d'integració europea. A més reclama que la Comissió s'asseguri que no s'impedeix la consulta anunciada pel 9 de novembre, votada a favor per una àmplia majoria de ciutadans catalans en les eleccions al Parlament el 25 de novembre de 2012.

Fou el director de l'oficina de la Representació, Ferran Tarradellas, qui ens rebé i registrà l'escrit. Es comprometé a fer-lo arribar a Viviane Reding i també ens informà que, segons preveuen els procediments interns, hauríem de rebre una nota de resposta del gabinet de la vicepresidenta dins d'un termini no superior als quinze dies.

En aquest enllaç del blog Catalan Studies de Miquel Strubell es troba el text complet de La Declaració de La Pedrera en català, el llistat dels dinou signataris i també les versions castellana, anglesa, francesa i alemanya.

La fotografia és obra de Lluís Brunet www.lluisbrunet.cat


El debat sobre la creació d'un Estat independent - The debate on building an independent State

El debat sobre la creació d'un Estat independent - The debate on building an independent State
Prem sobre la imatge per veure totes les entrades de les quatre edicions - Click on the image to see all the entries of the four editions

Subscriu-te per rebre les novetats